Contact

Heb je nog vragen, wil je iets kwijt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Telefonisch

FAQ

Veelgestelde vragen

Welke lesdagen zijn er?

Bekijk voor de lesdagen en lestijden de pagina Roosters

Wat is de ideale leeftijd om te leren zwemmen?

De adviesleeftijd van zwemschool Druppel om te starten met zwemles voor het A-diploma is viereneenhalf tot vijf jaar. Er zijn ouders die liever eerder willen starten met zwemles, bijvoorbeeld met vier of zelfs drie jaar. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen. Zelfs een kind van vier kan moeite hebben om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Daar komt bij dat een kind van vier ook start op de basisschool. Dit is voor een kind een grote verandering, die veel energie kost. Wacht een half jaar en het kind zal makkelijker door de zwemlessen heen lopen.

Wordt de haak nog gebruikt bij jullie?

Jip en Janneke leren nog zwemmen aan de haak, maar je kind niet meer. De haak is niet meer van deze tijd. Gelukkig!

Hebben jullie een (lange) wachtlijst?

Over het algemeen niet. Kinderen stromen redelijk snel door, waardoor er altijd snel weer plek beschikbaar is.

Hoe kunnen we ons kind inschrijven?

Dat kan het beste via het inschrijfformulier op de website; inschrijfformulier. U krijgt dan automatisch een bevestiging. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is het verschil tussen reguliere en turbo zwemlessen?

 

Regulier

Turbo

Lesfrequentie

1x per week

1x per week

Lesduur

45 minuten

90 minuten

Leeftijd instroom

Vanaf 4 jaar*

Vanaf 5 jaar

Max. leerlingen

10-12 per groep

8 per groep

A-diploma

1,5 jaar

3 – 6 maanden

B-diploma

3 maanden

1,5 maand

C-diploma

3 maanden

1,5 maand

Wat houdt Turbolessen in?
Naast reguliere ABC-zwemles biedt zwemschool Druppel turbolessen aan. Met deze vorm van les kunnen kinderen in een kort(er) tijdsbestek het zwemdiploma A/B/C halen. Een turbocursus is dé ideale oplossing als u uw kind op een snelle, maar verantwoorde manier zwemvaardig wilt maken. Bij het volgen van de turbolessen garanderen wij een diploma! Wanneer het diploma na afloop van de voorafgestelde lesperiode niet wordt behaald, blijft uw kind bij ons zwemmen. Uiteraard betaalt u hiervoor tot aan het behalen van het diploma dan geen extra kosten.
Welke eisen moet kind voldoen om turbo lessen mee te kunnen doen?
 • minimaal 5 jaar oud

 • watervrij zijn (geen waterangst, met hoofd onderwater durven, etc.)

 • in een groep kunnen functioneren

 • concentratie gedurende langere tijd

 • enig doorzettingsvermogen bezitten

   

Wat gebeurt er als mijn kind nog geen vijf jaar oud is maar al wel watervrij is?

Indien uw kind nog geen vijf jaar oud is, maar wel voldoet aan de overige eisen voor de Turbolessen, wordt er een extra bedrag van €100 in rekening gebracht bovenop het standaardtarief van het turbopakket A €850. Deze bedrag dient als compensatie voor het feit dat jongere leerlingen mogelijk meer tijd nodig hebben om het zwemtraject, dat standaard 20-28 weken beslaat, te voltooien.

 

Hoe lang duurt Turbo lessen voordat kinderen een A, B en C-diploma halen?

Voor het A-diploma minimaal 14 weken en maximaal 28 weken.

Voor het B-diploma minimaal 8 weken en maximaal 10 weken.

Voor het C-diploma minimaal 8 weken en maximaal 10 weken.

Wat moet mijn kind aan naar de zwemles?

Kledingeisen diplomazwemmen Nationaal Zwemdiploma A

 • Badkleding
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan) 

Kledingeisen diplomazwemmen Nationaal Zwemdiploma B

 • Badkleding
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)

Kledingeisen diplomazwemmen Nationaal Zwemdiploma C

 • Badkleding
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
 • (regen)Jas met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).
Wat zijn de kosten van de zwemles?

Klik hier om tarieven te zien.

Wat kan ik doen als ik de zwemles van mijn kind niet kan betalen?

Neem contact op met je gemeente. Er zijn vaak regelingen beschikbaar die het mogelijk maken de zwemlessen te bekostigen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. De regelingen, de beschikbaarheid hiervan en voorwaarden kunnen per gemeente verschillen.

Je kunt ook kijken op de website www.samenvoorallekinderen.nl. Hierop hebben Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp gezamenlijke informatie staan over hun regelingen en hoe je aanvragen voor kinderen kunt indienen om daarop aanspraak te maken. Vanaf najaar 2019 kunnen aanvragen voor vergoeding van zwemles ook direct via één aanvraagformulier op deze website worden ingediend.

 

Hoe lang duurt reguliere lessen voordat kinderen een A, B en C-diploma halen?

Voor het A-diploma gemiddeld 60 lessen. Voor het A-diploma is alles nieuw en leert je kind een brede basis aan vaardigheden, dit neemt tijd in beslag. Daardoor duurt het halen van een B- en C-diploma veel korter, elk gemiddeld 15 tot 20 lessen. Let op dit is een gemiddelde. Per kind dit verschillen. 

Hoe groot zijn de groepen reguliere lessen?

We werken met 1 docent(e) met 8 -12 kinderen. Soms is de groep iets groter en soms iets kleiner. Dat hangt af van de doorstroming.

Hoe groot zijn de groepen Turbo lessen?

We werken met 1 docent(e) met 6 -8 kinderen.

Als we vragen hebben over de voortgang en ontwikkeling van de kinderen, bij wie kunnen we dan terecht?

U kunt altijd naar de docenten lopen. Zij maken dan tijd voor u vrij zodra hier gelegenheid voor is. Ook kunt u ons bellen (06 84 61 09 26) of mailen (info@zwemschooldruppel.nl).

Is 1.5 uur zwemles niet te lang voor de kinderen?

De lessen worden aangepast aan de 1.5 uur. Het eerste driekwartier worden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Na het eerste driekwartje worden geleerde vaardigheden herhaald en worden oefeningen gedaan die minder concentratie vragen zoals springen, duiken, onder water zwemmen etc. De ervaring leert dat kinderen na 1.5 uur nog weinig zin hebben om het bad te verlaten.

Hoe kan ik mijn zoon/dochter afmelden voor de zwemles?

Wanneer uw zoon/dochter niet aanwezig kan zijn bij de zwemles, dan kunt u de les vanaf 4 weken tot maximaal 24 uur van te voren afmelden via de mail.(  afmeldingen@zwemschooldruppel.nl) Om de afmelding te kunnen verwerken dient u in de mail de naam, achternaam en  lidnr van uw kind te vermelden. Bij de afmelding zal uw kind geoorloofd afgemeld worden, in overleg kan de gemiste les op een andere dag of tijdstip ingehaald worden. Afwezigheid door ziekte is uitgezonderd op de ”tijdige” afmelding (24 uur voor de start van de les), wel verzoeken wij u om zo snel als mogelijk via de mail kenbaar te maken dat uw kind de les niet kan bijwonen i.v.m. ziekte.

.

Bent u te laat met afmelden en is uw kind door ziekte niet in staat om naar de zwemles te komen?

Neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via afmeldingen@zwemschooldruppel.nl , in overleg kan  een inhaalles worden toegerekend.
Meldt u de les niet af, dan wordt de les als vervallen beschouwd.

Hoeveel zwemlessen kan ik per jaar missen?

Er zit geen limiet op het aantal zwemlessen dat uw kind kan missen. Wel kunt u maximaal 4 keer per jaar een gemiste les inhalen. Om te zorgen dat u zoveel mogelijk lessen kunt bijwonen, stoppen de zwemlessen ook tijdens de schoolvakantie’s. Voor de voortgang van uw kind is het wel belangrijk zoveel mogelijk zwemlessen aanwezig te zijn.

Hoe zit met langdurige afwezigheid?

Indien er sprake is van langdurige afwezigheid door ziekte of andere onvoorziene omstandigheden, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via afmeldingen@zwemschooldruppel.nl. Wij zoeken dan samen met u naar een individuele oplossing voor de ontstane situatie.

Wat moet mijn kind aan naar de zwemles?

Het is belangrijk dat uw kind tijdens de zwemles badkleding draagt. Dat zit lekker en is hygiënisch. Het soort of merk maakt niet uit. Voor de kledingeisen voor de verschillende diploma’s verwijzen we u graag naar de volgende vraag.

Wat kost het parkeren bij jullie?

Bij zwemschool Druppel parkeer je gratis! Vergeet niet om je blauwe kaart neer te leggen!

Mag de kinderwagen mee naar binnen?

Kinderwagens zijn, i.v.m. hygiëne, niet toegestaan vanaf de kleedkamers, uiteraard mag een Maxi Cosi wel mee naar binnen.

Diploma kwijt/bewaren?

Zwemdiploma A, B en C worden eenmalig verstrekt. In verband met de privacywetgeving is er geen landelijke database waarin wordt bijgehouden wie welk zwemdiploma in bezit heeft. Echter, wij houden wel een database bij van de gegevens gedurende een aantal jaren. Voor sommige opleidingen, zoals in de sectoren sport, politie of brandweer, is het nodig het zwemdiploma te kunnen tonen bij de start. Bewaar het zwemdiploma daarom goed. Wilt u niet onze gegevens opgenomen worden, dan kunt u dit kenbaar maken via email (emailadres. Wij verwijderen de gegevens nadat de zwemlessen zijn gestopt/ het diploma is behaald.

Hulp nodig?